Pages

27 april, 2006

Uppcon06

Jag kom nyss på att jag egentligen inte har så mycket att skriva om Uppcon... tror jag. Eller, jag börjar, så får vi se.
Jag var sjuk, ni vet, host, host, snörvel, snörvel, så jag var lite orolig att jag inte skulle orka. Lingon hade sovit hos mig natten innan, så vi gick samtidigt, och jag hade sällskap på tunnelbanan. Bra, tycker Miku. Jag tog med min sköldpadda, fast jag glömde att släpa den lös som jag hade tänkt.
Vi åkte tåg, det var kul... och läskigt, för tåget såg ut som ett flygplan, så jag blev rädd när jag steg in i det. En dam frågade Lingon om hjälp med att öppna hennes burk, och det fick hon. Min Lingon är en gentleman ^^ <3
Vi kom fram till Uppsala, och där fanns en massa människor. Det var läskigt. Hur som helst hittade vi till Uppcon, och där möttes vi av TessiTuss. Sedan fick vi armband, det var läskigt med missförstånd and stuff x__x Man skulle ha armbanden så att de visste att man redan hade betalat.
Vi sprang runt lite, träffade Shinobi, sedan gick vi på McDonalds där vi såg både Blixtra och Alicia-chan. Efter McDonalds köpte jag sockervadd til Lingonsylt, för det hade han inte smakat på innan. Tyvärr var det sockervadd på burk men det är ju bättre än inget. Någon på Uppcon blev avundsjuk på mitt fluffgodis ^^
En av de som satt och sålde saker kunde mitt namn, det var läskigt. Jag blev rädd... fast sedan kom jag på att det var Egon. Jag vet inte om jag blev mindre rädd för det >>;;
Jag gömde mig för Kyuu... fast han hittade mig ändå till slut. Jag är rädd för honom, han är ju värsta kändis eller något. Gagaga, hur som helst, vi träffade Valgarv också... ååh, jsut det! Folk spelade Nintendo DS! Vi med! En tjej kom och bytte hund med Lingon. Lingon fick kompisar ^^
Det var någon rolig föreställnign... få tänka nu... den där serien... vad heter den? Naruto! De körde igenom hela på väldigt kort tid. Tyvärr såg jag inte så värst mycket, men jag hörde berättarrösten och då kunde jag ju föreställa mig vad de gjorde.
Jag var trött, vi åkte hem. Jag såg förresten fyra personer från min skola där...

Mikusagi

26 april, 2006

Skolarbete; Historia; Funderingar

Jag skulle vilja ta reda på hur Japan blev påverkat av atombomberna, förutom att en massa folk dog under ett få antal dagar. Vad hände sedan? Hur många drabbades av cancer? Kan man äta saker som kommer ifrån Hiroshima och Nagasaki? Spökar det? Landssorg? Blev det någon konflikt mellan Japan och USA? Vad hände?
Jag tycker att det är svårt att hitta fakta.

Hur som helst, jag förstår att Japan har återhämtat sig, för det enda jag hör därifrån är positivt. Nya musikgrupper, folk är glada och äter ute när det är sakura på gång, nya TV-spel utvecklas, man forskar om stamceller, manga ritas och sprids över världen... Jag tycker att ställningarna verkar okej, och det har jag redan kommit fram till, fastän jag inte har hållit på med arbetet särskilt länge.

Mikusagi

Candybar's dollmaker


För ett bra tag sedan hittade jag en lite annorlunda dollmaker. Man drar inte i bilderna, man bara väljer dem. Som tur är finns det mycket att välja på.
Testa själva! ^^
http://elouai.com/doll-makers/candybar-doll-maker.php

Mikusagi

Skolarbete; Japan

Jag skall skriva om Japan... eller, ja, om vad som har hänt sedan 1945 då andra världskriget slutade.
Vad vet jag om Japan?

De är rätt bra på forskning, de har ju lyckats få fram en mus med två biologiska mödrar.
De smittar oss i väst med massa manga och japansk musik xD
Hippa affärer i London säljer yukatas... yay!
Japanerna har spridit Nintendo över hela världen. Alla vet ju att Nintendo är det bästa spelsystemet... Handburna PSP är ett hån, blää!

Hur som helst... nu söker vi mer!

Mikusagi

25 april, 2006

Höhö, snygga Mikusagi, LOL

Det här är hur Miku ser ut idag. Glasögon, jeans, grön tröja utanför homotröjan...
Jag skrev recension på en bok så jag blev inlåst i ett eget rum. Där kunde jag sjunga utan att någon hörde ^^

Oj, jag har visst glömt att fixa till skorna xD

Mikusagi

24 april, 2006

Vårtecken

I söndags gick jag ut med Lingonsylt och letade vårtecken. Det hade jag inte hunnit med tidigare.
Vi hittade blåsippor vid bron mellan Högdalen och Bandhagen. Vi gick dit för att jag vet att de brukar växa där. Lite senare hittade vi rosa blåsippor (såg ut som en korsning mellan vitsippa och blåsippa, men vad vet jag?) i skogen vid... den där vägen... som Bagarmossbussen åker på.
Jag visade Lingonsylt blåsippornas blad och berättade att man brukar se dem först, innan blommorna, och det rätt tidigt på våren.

Idag har jag sett maskrosor. Skall inte tussilagon komma före?

Mikusagi

Inte lika klantig längre

Yay, jag har lyckats radera dubbletinläggen! ^^

Mikusagi

Ändring i sista minuten

Jag ändrar från

För det första kan ju inte organismerna vara i stort behov av vatten, om de skall leva på land, för då skulle de ju torka och dö. För det andra måste de antingen kunna fästa sig vid marken (gäller väl växter då... och svampar) eller kunna förflytta sig av egen kraft, då det inte finns några vattenströmmar som kan bära iväg dem. Vissa organismer kan dock färdas med vinden om de är tillräckligt små.

till

UV-strålningen får inte vara för stark.

Jag undrar om det är bra eller dåligt.

Förresten, Blogger vill bara dubbelposta allt. Försök att inte kommentera båda, så kan jag radera senare! ^^;;

Mikusagi

Miku är en klant

Waah, jag måste ju ge exemepl på protister också! Nu får jag skriva ut igen. Suck. Image hosting by Photobucket
Dessutom dubbelpostade jag förut.

Mikusagi

Finjusteringar

Jag hittade Naturkunskapsboken så nu ändrar jag flera svar. Jag hoppas att det är okej.

Mikusagi

23 april, 2006

Jag kanske inte skall skriva skolarbete på natten

2. a) Varför delar man idag i regel in oragnismvärlden i fem riken?
Det är helt enkelt lättast så.
b) Vilka är de fem riken?
Djur, växter, svampar, protister, monera.
c) Ange några särpräglade egenskaper för vart och ett av rikena.
Djur är flercelliga organismer med en förmåga att förflytta sig på egen hand. Växter kan utnyttja koldioxid för att få näring och syre. Svampar absorberar sin föda, och så har de cellväggar. Protister är enkelt bygda, de flesta encelliga. Monera har inga kärnmembran, och de saknar cellulosa i cellväggarna.

5.Vilka fördelar respektive nackdelar kan flercellighet innebära?
Det finns inga encelliga organismer som kan tänka. Det är farligt att tänka.

11. Hur tror man att eukaryota celler har uppstått?
Genom mutation.

15. a) Ange några orsaker till att det finns så många insekter både vad det gäller arter och individer.
De förökar sig snabbt = många mutationer
b) På vilka sätt är reptilerna bättre anpassade till landliv än amfibierna?
Reptiler är amfibier?


MVG till mig, LOL!

Mikusagi

Gaia är speciellt~

Gaia är speciellt på många sätt och vis. Nu visar vi en mindre smickrande länk xD
We Love Gaia
Ja, det är alltså folk som har skrivit det där. Gubbarna är avatarer.

Mikusagi

22 april, 2006

Min pojkvän är datanörd

Jag sitter i en säng med bärbar dator och kaffe. Äkta nörderier.

Mikusagi

20 april, 2006

Åke Green gillar vi inte

En minipridefestival skall hållas i Åke Greens hemstad. Kul! Länk

Tidigare blogginlägg: God jul på er!

Mikusagi

Miku skolfunderar på Gaia

Mikusagi Wrote:

Mikusagi Wrote:
Mikusagi Wrote:
Nu tar vi det långsamt...

"Vilka åtgärder kan du hitta i budgeten som syftar till att underlätta för invandrare att få jobb?"

Nu kollar vi lite på sidan...

"Så fördelas anslagen:

Utgiftsområdet föreslås få ett anslag på 6 981 miljoner kronor (ca 7,0 miljarder kronor) i budgetpropositionen för 2006.

Anslagen är avrundade till närmaste heltal - därför stämmer inte alltid totalsumman om man summerar delposterna.
"

De menar utgiftsområde 8 som gäller invandrare och flyktingar... Jaha. Så mycket pengar går till det. Det är åtgärderna de söker efter? Nej, jag tror att de vill ha fler, eller i alla fall vet vad som görs med pengarna.


Hjälp Miku! icon_gonk.gif
Dumma regering icon_stare.gif


Ökad sysselsättning bland invandrare

Inom utbildnings- och arbetsmarknadsområdena pågår olika insatser för att öka sysselsättningen bland invandrare, bland annat genom att förbättra introduktion för nyanlända invandrare, effektivare utbildning i svenska, kompletterande utbildningar, validering av utländsk kompetens och arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Ett tvåårigt sysselsättningspaket genomförs 2006 - 2007. Det beräknas ge omkring 55 000 personer möjlighet till arbete, praktik eller utbildning. Huvuddelen av satsningen sker inom ramen för arbetsmarknadspolitiken. Kvinnor och män med utländsk bakgrund och långvarig arbetslöshet ska prioriteras.
Mångfald i statsförvaltningen

Regeringen uppdrog i augusti 2005 åt Statens kvalitets- och kompetensråd, numera Verket för förvaltningsutveckling, att lämna ett förslag till former för ett regionalt utvecklingsprojekt i syfte att underlätta myndigheternas arbete med att öka den etniska mångfalden i statsförvaltningen. Uppdraget ska genomföras i samråd med Integrationsverket och Ombudsmannen mot etnisk diskriminering. Arbetet ska pågå i två år och bedrivas som regionala projekt i fem län.


Jaha...


Mikusagi Wrote:
Quote:
NIVÅ 3 – Sverige lider av brist på arbetskraft inom många samhällssektorer. Samtidigt är det många människor av utländsk härkomst som är arbetslösa i vårt land. Ibland trots att de har en bra utbildning med sig i bagaget. Vad föreslår du att vi ska göra för att komma till rätta med problemet? Kan du beräkna den ekonomiska vinsten som skulle kunna uppnås om vi lyckas erbjuda alla jobb?


Tur att de inte har några svåra frågor... icon_scream.gif icon_scream.gif icon_scream.gif icon_scream.gif icon_scream.gif SARKASM!

Typ... arbetsgivaren vet ju inte riktigt... hur det är med utbildningar i andra länder... så de är ju lite osäkra på... om det håller.
Men... om man typ är utbildad i Grekland inom vården, då kanske man skull kunna läsa en snabbkurs om just svensk vård, och lära sig om vår kultur (för inom vården ingår ju människor, och människor vill ju t.ex. fira jul, på svenskt vis, och då borde man veta vad det innebär)... och svenska uttryck... och hur man beter sig här i Sverige. I vissa länder typ tar man på varandra när man pratar, vilket svenskar kan finna obehagligt... typ.
Sedan är det ju språket---



Dark Erica Wrote:
Ska man svara på frågorna där till höger? o_O


Ja.

Dark Erica Wrote:
Jag fattar inte. :3


Jag tror man skall hitta svaren via deras länkar o.O
Kan de inte ställa enklare frågor?



Mikusagi

Miku listens too

Nej, jag orkar inte ha den på sidan så att ni kan se listan konstant, jag får lägga in den lite då och då istället.



Mikusagi

Smygfilmning av blomstermänniskor



Mikusagi

Från datasalen

La la la, här sitter jag igen. Höhö.
Ida sitter brevid och leker på olika communityn. Vi väntar på att psykosocialorienteringen skall börja.
När jag kommer hem blir det måååånga naturkunskapsfrågor att svara på.

Förresten, jag har ju typ inte skrivit om teckenspråket, jag får ta och göra det.

Mikusagi

Booored

Baah, jag har tråkigt. Jag skall nog gå till skolbiblioteket och göra skolgrejs. Jag hoppas att jag inte somnar, sådant börjar bli jobbigt -.-'
Rätt svåra uppgifter som jag bara har en dag kvar för... yay för mig och min planering!
Jag saknar Lingonsylt, jag vill prata med honom... jag tror att han är i skolan, men jag vet inte. Imorgon är det fredag, då får jag åka till honom. Efter den där jobbiga, långa skoldagen. Inte ovanligt lång, men ändå.

Mikusagi

Firandet

I lördags fick jag pengar av mamma för att bjuda Lingonsylt, PerT och Airiss på Bamboo Palace.
Först åkte jag med Lingon till Centralen, gick in på BR och köpte klistermärken, för det är ju kul om gästerna kan få små presenter. Efter det gick vi tillbaka till Plattan (vi hade gått från det hållet från början, om ni inte är så hemma med Stockholmskartan, Plattan ligger vid T-Centralen) och träffade där PerT och Airiss, vilka meddelade att de inte hade slagit in presenterna än. Jag fick några presenter som inte var födelsedagspresenter (se videoklippet längre ned), resten skulle slås in på BR. Vi gick över Plattan, och då fick PerT syn på några som gav ut blommor, så hon tog en. Airiss tog också en. PerT gav sin blomma till Lingonsylt. Lingonsylt gav blomman till mig... eller var det tvärtom? Nej, det var nog så.
Nåväl, jag och Lingon hittade en bänk att sitta på, det var utanför Stadsteatern någonstans... och så fick vi vänta på att PerT och Airiss kom tillbaka.

Jaha, nu blir det nog paus så får ni fortsättningen senare.

Mikusagi

Inget spel, ingen chat, inget bus

Så lyder reglerna för datasalen, vilken är öppen på prov. Det står inget om bloggning, så jag tycker att det är okej, i alla fall när det är flera datorer lediga ifall någon skulle vilja göra skolarbete.
Lingon, jag vet inte om du är online just nu, men jag loggar inte in på MSNmsger, för jag skall vara lydig.
Blggning borde man få hålla på med, det är bra träning, och när man läser andras bloggar så lär man sig ju saker.
Nästa gång jag skriver så är det nog för att berätta om vad jag gjorde i lördags. Hmm... lockande, jag kanske skriver det direkt efter att ha skickat iväg det här, kanske inte. Vem vet?

Mikusagi

17 april, 2006

PerT, Airiss och Lingonsylt

I lördags bjöd jag (eller... det var väl mamma) PerT, Airiss och Lingonsylt på restaurang. Jag skall nog skriva lite om det, men först, här får Miku presenter! ^^



Mikusagi

Sökträffar; April

marsipan Japp, det är jättegott
Glad Påsk +Sailor Moon Några bilder lär du inte hitta, man firar inte påsk i Japan vad jag vet.
tvinga inte människor att skaffa barn Nej, det skall man verkligen inte! Man kanske skall tvinga dem att avstå?
björnar i klimpfjäll Björngaranti på Skansen ;)
Fusk till Pokemon Fire Red Muta en kompis och få den personens pokémon!
"hannah graaf" stövlar Barfota
numa numa killen har en otrolig utstrålning.
electric banana band banan kontact text Google är ju fantastiskt, hittar grejer trots att du stavar som en kratta.
göra blinkies Ja, det kan jag. Skall jag göra en åt dig, eller vill du lära dig att göra dem själv?
carola Jag har hennes autograf men den är inte till salu. Den var inramad förut, men sedan ersatttes den av Niclas Wahlgren <3
regnlåtar kan jag några stycken. Det regnar här i Stockholm idag, Raindrops keep falling on my head, I'm singing in the rain, Mirakel, Utan kläder i regn...
nervös redovisning Prata inte om det är du snäll!
rolinski +pride festival I år får Lingon hänga med på Pride ^^
Tortyr i kina Stackars katt... vänta, du skriver tortyr med stor bokstav, men inte Kina?
rosa smiley bild Jag skriver en smiley och väljer en rosa textfärg [O_O]
älskar du livet så lev det med mig... Jag har skrivit upp hela texten, vill du ha? ^^
"björn kjellman" är jättegay. Just det, jag skall nog ropa ned mamma så att vi kan beställa biljeter.
kostym studenten Det är väl inget jag behöver oroa mig för 2006
muntergök emokrokodil
Linda Bengtzings text Jag kan fixa en låttext om du nu absolut vill ha en. Alla flickor eller Jag ljuger så bra?

Mikusagi

Sökträffar

Nu läser vi Susnet-mail igen för att se varifrån mina besökare kommer och så...

äppelcidervinäger
barbro öhmans vals (Tydligen var det VikingLine som sökte på det)
barnkorsord
gömd kamera+naken+fjortis (Din IP-adress liknar min; läskigt!)
barnkorsord från tidningar
barnkorsord att lösa
snusk ('riktigt lågt' tänkte jag, men sedan såg jag att du använder Glocalnet)
bohmans i trosa
kokosnöt öppna (jag har också försökt hitta svaret på Internet)
Smarterchild
sushibar kirin
järvheden
CP-låten
CP-låten text
Batgirl Mantel
Jag vill pyssla till Påsken
BARNKORSORD (JAG HÖR ER!)
"Den som glad är"
sm gay (Ja, Sailor Moon är väldigt gay)
"Thomas Järvheden - Cp låten"
smarterchild på svenska
barnkorsord +engelska (Nej men, är det här någon ny fluga eller? xD Tamagochi!)
aftonbladet martin rolinski
slem hals
"lista om mig" (Sökte du med hjälp av Eniro? o.o Folk brukar använda Google)
Schlagerradio Sverige lyssna (www.sr.se tycker jag att du skall pröva)
vi trycker ner arbetarbarnen (Är det därför de är så korta? LOLOLOLOLOL!!! Öhm... -host host-)
barnkorsord att lösa på nätet
flicka sexmobbad
uppcon (Jag skall skriva någon gång, okej?)
animerade katter (det får man inte ta från den här bloggen, nej)
tjena pengar på porr (*fnissar lite* Tjena pengarna! Sitter ni på porr ni?)
the magic city edith nesbit
barnkorsord på nätet
barnkorsord att lösa på internet
herreys videoklipp (YouTube kanske har? www.svt.se?)
tröjtryck (Jag vet hur man gör, skall jag berätta?)

Mikusagi

16 april, 2006

Ord

Jag insåg nyss att orden arla och early är rätt lika.

Mikusagi

14 april, 2006

Diska kläder

Lingon, jag säger ju att det heter diskmaskin men du lyssnar inte på mig!


Från The Best of Blocket

Mikusagi

Kommunalt åk i Mikus smak

Gayiga bussar indeed. Vilka äger dem? Rosa bussarna så klart!

Mikusagi

Väntan



Snart kläcks den nog!

Mikusagi

Kan man kalla det för att älska?

Varför är en synonym till knulla ordet älska?
Det känns så udda att kalla 'akten' för det. För mig betyder älska något helt annat.

Jag uppfostrades med ordet älska. När man gör barn så älskar man. Okej då, mamma säger ett ord och jag lär mig ordet.
Det var först när jag blev äldre som jag ville ifrågasätta det.

Varför kan folk inte säga att de har sex? Varför skall de säga att de älskar? Försöker de förfina det? Vill de förhindra vissa negativa tankar?

Förresten... gaah sluta slänga ur er äckliga detaljer till höger och vänster! >_< Era vänner kanske vill höra men inte jag som bara går förbi. Äckligt! >_<

Mikusagi

13 april, 2006

Prat om TV

City Akuten har börjat om från början igen... jag har tittat på det några gånger nu. Var doktor Carter så där jobbig? Först kysser han en tjej ovanför en patient (han står lutad över en patient) och sedan blir han helt till sig när han upptäcker cancer hos en man. På detta verkar han ha tappat sin empatiska förmåga, och ger ingen tröst när mannen gråter och förstår än mindre vad som händer när hans kollega blir medryckt och också börjar gråta.
Carter... jag gillar dig inte.

Jag såg Scrubs också. Har jag sett varenda avsnitt nu? Det senaste orkade jag inte se till slutet, det handlade bara om sex och hur barnslig JD är. Handlar inte hela serien rätt mycket om sex?
Det är så lätt att fastna när man ser att det är på TV, det är både lättsamt och roligt.

När vi tittar på Nanny och C.C. börjar gråta, så skrattar mina föräldrar. Själv är jag nära att också börja gråta. Vad är det med världen?

MEN USCH CARTER, SKÄRP DIG! När jag är på ett sjukhus vill jag inte att läkare skall kyssas i närheten av mig. Det är en arbetsplats, och inte vilken som helst heller.

Mikusagi

Ett ägg till musten

Jag fick ett påskägg av mamma, men inte ett sådant där vanligt, utan ett av choklad. Inuti fanns en marsipankyckling (yay), mörk choklad, någon konstigt ägg av glasstrutsdeg med chokladinnehåll (gissar jag) och choladmynt.
Påsken är här!
Image hosting by Photobucket

Mikusagi

12 april, 2006

I'm da super girlfriend!

Idag har jag varit en duktig flickvän, tycker jag faktiskt. Lingonsylt är sjuk med feber, halsont och täppt näsa. Jag tänkte kanske titta förbi honom idag och se hur han mår, men det efter att jag varit på stan. När vi chattade sade han att han skulle gå till Apoteket och handla, och jag reagerade snabbt. MAN GÅR INTE UT OCH HANDLAR NÄR MAN ÄR SJUK! Åtminstonde inte när man är ensam. Jag skippade stan och åkte direkt till Kista för att se till att älsklingen inte svimmade på vägen till Apoteket, och för att vara beredd på att hjälpa till om han spydde (en gång gick jag till skolan i tron om att jag hade blivit frisk, men jag blev tillsagd att gå hem igen och på vägen hem spydde jag, så kan det gå). Så, vi köpte stuff and then mat.
Jag lovade att diska några tallrikar också ^^ Ja, jag använde två stycken när jag var där... men jag diskade fler. Det var mycket kvar i diskhon när jag slutade, men det är ju för att han samlar berg innan han gör något åt det xD
Lingon har bara en diskho, och bänken är liten och full med saker, så jag tyckte att det var mycket svårt att oragnisera min diskning... det blev bara att hälla på nytt diskmedel, skrubba och sköja av för varje grejs. Svårt att få plats, mer energikrävande än i ett vanligt kök. Tänk att göra det där när man är sjuk, jag som (nästan) är frisk orkar ju knappt. Ioförsig har jag bara lärt mig ett sätt att diska och det kanske är därför xD
Nåväl, idag har jag passat pojkvän, diskat lite åt honom och klagat lite på honom när han inte vilade. Duktig jag ^^

Mikusagi

Utdrag från "Dagens Dummaste Fråga"

I Svenska Gillet på GaiaOnline.com finns en tråd som heter Dagens Dummaste Fråga, där det är meningen att skriva dumma frågor som någon har ställt.
De som diskuterar i det här inlägget är jag, Arla och PerT ^^

"Why does it rain?"
- en kille som heter Darin.


Jag tycker inte att det är en dum fråga, även om jag lärde mig varför det regnar redan i sexårs.


Av den anledningen tycker jag att det är en dum fråga. Han är trots allt äldre än sex år.


Men alla kan ju inte gå i så bra skolor som du och jag gör. Hur många var det inte som först lärde sig det i nian? Vi gick igenom det då (också).
Hans lärare kanske hoppade över det.


Jo, jag tänkte också exakt så, men hittade inte tråden "Offentliga funderingar från personer som tyvärr inte fått lika bra utbildning som ni". icon_confused.gif

Ska jag göra en sån tråd? :'3




Mikusagi

Ni behöver inte oroa er längre!

Det gick bra ändå med avloppskillen som kom hit (ensam den här gången) och han är redan klar.
Nu skall jag upp och göra iordning mitt kaffe ^^ Vattnet är klart hörde jag nyss.

Meeh, varför bild blev grön?

Mikusagi

Tisdag; får jag gå ut nu?

Schyssta mamma har lämnat mig hemma för att ta hand om avloppskillarna. Jag vill ju ut på stan!
Jag är alltid den som är hemma, fastän jag tycker att det är så läskigt! Senast frågade de mig saker men jag visste ju inte vad vi hade använt avloppet till eller hur vi hade försökt få fason på det. De antog att vi hade använt lösningsmedel i pulverform, och att vi hade gjort det värre på det sättet, men det var egentligen grannarna som hade lekt med gips.
Det var faktiskt inte kul att ha irriterade avloppskillar hemma.

Mikusagi

11 april, 2006

Läsning

Idag har jag varit duktig och läst väldigt mycket ur The Longest Memory.
Duktig Miku ^^

Mikusagi

Flickan jag är kär i



Han kommer från Norrland, född 1985, gillar Kent och kallas Lingonsylt.
Ååh vad jag tycker om honom! ^___^

Mikusagi

10 april, 2006

Miku 18 år - the end of the day

Lingon kom med presenter, en leksakshäst och en leksakshund ^^
Jag hade ryckt lite i alla möjliga plastdjur som satt på några hyllor inne på BR. Den figuren jag hade dregglat mest över var hästen, och det kom Lingon ihåg ^^ Hunden minns jag inte att jag har sett o.o Den kom som en överraskning.
Sötsnäll Lingon som uppvaktar flickvän. Hur kul skulle det ha blivit utan honom?
Mamma gav mig en hundring så att jag och Lingon kunde gå och köpa bakelser och kanske påskmust. Fanns nästan inga bakelser kvar, så det blev en kanellängd. Inne på ICA inhandlades damsugare, vaniljmunk och Apotekarnes påskmust ^^
Vi gick där i vårsolen, där i Bandhagens centrum. Där jag har gått så många gånger förr, när jag var barn, i vårsolen. Vår + Bandhagen = nostalgi. Det var en underbar känsla att ha Lingon brevid mig där jag gick, att han kunde trilla in i min barndom så där... Han var så stilig idag ^^ Jag tycker verkligen om honom.

Mamma åkte till stan eller så, efter uppvaktningen på morgonen, och köpte fler presenter, som denna rosa delfinnyckelring. Jag gissade att det var en nyckelring när jag klämde på paketet. Duktig Miku! ^^
Jag hade ju hoppats på en animefigur, men jag borde väl tänka lite mer realistiskt :P
En animefigur fick jag i alla fall. Vilket påminner mig, jag skall ju skriva om UppCon!

Nu till det här årets dyra present!
En filmkamera! Det var också något jag fick på kvällen.
I ett paket för sig fick jag banden till den. Det följde med söta klistermärken ^^
Ja, man måste ha band, men det kom USB-kabel också så det borde gå att ladda in filmerna i datorn. Vi får testa imorgon ^^
Jag har redan filmat lite. Det var skoj :D
Aah, minnen ^^


Mikusagi

Hipp hipp hurra för mig!

Jag fyller alltså år idag, arton år.
Jag väcktes på morgonen av mamma som kom in med frukost och presenter, sedan spelade jag AC:WW och möttes av en Nibbles som gav mig tårta från hela grannskapet ^^
Jag har blivit uppvaktad på Gaia också. En vän skickade klänning och lite guld, och Lingon skickade ett förslutet kuvert.
Min moster ringde på morgonen och ursäktade att hon hade glömt att skicka kort. Jag hade faktiskt inte förväntat mig något kort heller, så det gjorde ju inget ^^
Av mina föräldrar fick jag en plånboksliknande grej för DS-spel, King Kong (orginalet) på DVD, presentkort till SF-bokhandeln (200 kr), Sailor Chibi Moon som nyckelring (fanns på UppCon men jag var för snål för att köpa) och Melodifestivalen 2006 på DVD.




Mikusagi

Myndig

Nu... fyller jag år o.o
18 år.

Tryck på knappen så kommer du snabbare över gatan
Mina reflektioner över vuxenvärlden

Jag tror att jag behöver vägledning av Lingonsylt nu.

Mikusagi

09 april, 2006

PerT

PerT är en jättesnäll tjej som anstränger sig så för att få min födelsedag att bli bra. Eller... lördagen efter min födelsedag, så jag menar väl födelsedagsfirandet eller något... men i alla fall! PerT är bra! ^^
Jag tycker att hon är värd en applåd! *applåderar*

Mikusagi

07 april, 2006

Drömmen var en schlager

Jag vet, jag måste vila, men jag drömde om schlager, Björn Kjellman och Lingon så jag måste skriva ned drömmen innan jag kan slappna av!
Okej, and here it goes... fast jag minns inte riktigt allt, speciellt inte hur det började.

Jag skulle sjunga Främling inför publik. Det var flera andra artister där som också skulle uppträda, bland annat Carola. Vi satt alla i ett rum bakom scenen, och där, bakom Carola, fanns en hylla med tamponger and stuff, och folk kom in och plockade från hyllan.
Jagförsökte sjunga igenom Främling men fastnade någonstans, och kom inte på orden. Jag gick ut till publiken (jag visste att Björn Kjellman satt där, jag kunde ha frågat honom direkt) och ropade "Vem kan texten på Främling?". Björn Kjellman räckte upp handen. "Kom med!" sade jag och vände mig om, inte alls nervös över att det var han, utan mest lättad över att jag får arbeta med proffs o.o
Jag satt och letade i min dagbok efter sida att skriva upp texten på, då kom Lingon in så jag sade åt honom att skriva upp den o.o Fast sedan så tog jag boken ifrån honom och gav den till Björn xD
Jag fick problem med melodin, jag sade att jag fick fel höjning, att det blev för mycket "Tommy tycker om mig". Kjellman ropade "Carola!" och sprang iväg efter henne.
Ja, det var typ det, efter det var det enda som hände att jag tänkte på hur låten gick och så där, blabla.


Så, det var ju en kul dröm! ^^

Mikusagi

SmarterChild

Lägg till SmarterChild@hotmail.com på er MSNmsger, så får ni prata med en dator.
Jag lade till den förra månaden men märkte nyss att man kan läsa Shakespeare via den. Jag skrev "Shakespeare" och då frågade den om jag ville söka efter ett ord eller en fras, eller läsa en hel pjäs. o.o
Ballt! B)

Mikusagi

06 april, 2006

Gayigt värre

Så här söt är Lingon på Gaia
Image hosting by Photobucket


Så här söta kaos föreställande oss gjorde jag idag
Image hosting by Photobucket

Mikusagi

Varför barn?

Varför skall man skaffa barn egentligen?
"Jag skall älska det och mata det och skämma bort det tills det blir helt galet"
Ja, ni älsklar säkert de barn ni föder, och ni ger dem säkert det de behöver, men varför skapa ett behov som inte fanns från början? Hade inget barn fötts hade det inte funnit något behov av kärlek.
Att adoptera ett barn är bättre än att 'göra' ett. Där finns redan behovet, och någon borde fylla det.
Det är idiotiskt att ge världen fler människor, gör vi något bra egentligen?

Jag borde inte skaffa barn, jag vill inte att någon annan skall stå i centrum i mitt liv, jag vill att jag skall vara viktigast för mig. Jag vet inte om jag är kapabell till att ge villkorslös kärlek heller.

Folk skaffar barn av själviska själ, sedan tvingas barnet att älska sina föräldrar. Älskar man inte sina föräldrar är man dum.

Mikusagi


Flattr this

Frukost

När man är sjuk får man äta lite vad som helst, det viktigaste är att man äter något. Konstnärlig frihet FTW, jag gjorde en egen frukost och den bestod av:

  • En banan
  • Ett glas juice
  • Ett glas Oboy
  • Ett glas med straciatellayoghurt (yoghurt med chokladbiter)
  • En båt med päronkräm och mjölk
  • Ett fat med hästkött och ost.

Mums! ^^




Mikusagi

Danny Wallace is the king,,, i sitt land, men jag är faktiskt prins över några

Lovely
Wow, who wants to live there?
Det är en snubbe som faktiskt har startat ett eget land. Jag vill också. Kan någon hitta en bit land åt mig?
Tror ni man kan köpa en kvadratmeter av Sverige? Obördig jord där ingen bor... det kan ju inte kosta så mycket, eller?

Mikusagi

Vaken Miku tänker på påsken

Image hosting by Photobucket Wow wow, snart är det påsk, vad skoj! ^^
Oj, jag är uppe igen... jag får lägga mig på soffan istället, det är lättare att slumra där, för man har ju digitalboxen i vardagsrummet, plus att det inte blir lika stelt som i sängen. Sängar är ju till för att sovas i, soffor slumrar man i bara för att man är trött.

Mikusagi

Pigg Miku som hostar och nyser

Titta, jag är vaken! Jag skall nog tvinga tillbaka mig i sängen snart, och spela AC och läsa manga (jag läste ingen manga igår)... men nu är jag vaken!
Är inte Ellen DeGeneres bra? Varför slutade de visa TV-serien Ellen? Jag brukade titta på den ju. Det var på den tiden då jag tittade mycket på TV. Jag såg Knight rider, Ellen, Vita lögner, Bay Watch (hur det nu stavas), Charlies änglar... ja, det är vad jag kommer ihåg just nu.
Image hosting by PhotobucketNu skall vi inte skriva långa blogginlägg, jag är faktiskt sjuk och då gäller kort men gott.
I säng med mig!

Mikusagi

Förresten fyller jag år snart.

Öh, smygläsare!

Jag vet nog att ni finns, ni som läser men inget säger. Arla är en av dem, han kommenterar ibland faktiskt, det får jag väl vara glad för...
Ni som smygläser, ni får kommentera lite! ^^

Mikusagi

05 april, 2006

Något att tänka på


När en människa dödar fem tigrar händer inget den personen (möjligtvis böter eller så). När en tiger dödar en människa, blir den tigern skjuten.

Mikusagi

Marsipan

Mums, igår tog mamma hem ett gult marsipanägg med en sockerkanin på. Det var sååå gott. Marsipan smakar födelsedag och påsk... Jag brukar fylla år på påsken ^^ När jag var yngre fanns det bara en tårta god nog åt mig; prinsesstårtan.
Grön, rund med ros på toppen. Jag har fått andra färger med.
Jag vill ha mer marsipan.

Mikusagi

Jag är snäll

Greed:Medium
 
Gluttony:Low
 
Wrath:Low
 
Sloth:Medium
 
Envy:Very Low
 
Lust:Very Low
 
Pride:Medium
 


Discover Your Sins - Click Here

Mikusagi

Tråkblogg/Äckelblogg

Så, jag har egentligen stött på saker, och filosoferat över saker som jag vill skriva här, men i dagens läge orkar jag bara skriva rapporter om mitt tillstånd, förlåt.
Jag har 27% frånvaro från matematiken redan, det är ju inte alls bra att jag är sjuk nu. Jag undrar om jag får gå på schema när jag kommer tillbaka... (man har ett schema med sig, man måste gå på varenda lektion och få en underskrift). Det klarar jag väl av.
Nåväl, jag minns inte min kroppstemperatur igår, men den var väl mellan 37 och 38. Jag kollade imorse, den är 36,76ºC nu. Helt normalt alltså.
Jag snorar, tänderna är slemmiga och jag har väl hostat upp en eller två snorklumpar, men annars mår jag rätt så bra. Snart skall jag nog lägga mig i sängen med olästa mangor (wow, jag har faktiskt inte läst alla mina Sailor Moon-mangor) och mitt Nintendo DS (med Animal Crossing: Wild World).
Jag saknar min älskling. Jag vill att han skall vara här. Inte nödvändigtvis på en stol brevid min säng hållandes min hand, bara i lägenheten... jag skulle vilja höra hans fotsteg på övervåningen eller höra honom pyssla i köket, eller sitta och skriva megafort på tangentbordet. Jag vill känna hans närvaro, jag vill att han skall bo här och mina föräldrar någon annanstans.

Mikusagi

04 april, 2006

Sjukling

Nu kom febern... jag är i alla fall inte lika slemmig i halsen längre! ^^
Så länge jag är frisk på lördag så är allt okej.

Mikusagi

Jag har inte lust längre

Usch, slemet i halsen börjar bli riktigt jobbigt, så jobbigt att jag faktiskt skulle vilja pröva äppelcidervinäger, men vi har inget hemma.
Jag stannar hemma idag, så att jag kan spotta lite hejvilt.

Mikusagi

03 april, 2006

Lista om mig

Jag tog det här från Aranea, som tog det från Amanda.

[-] I am shorter than 5’4. Tror inte det... fast jag vet ju inte hur långt det är xD
[x] I think I’m ugly sometimes.
[-] I have many scars.
[-] I tan easily.
[-] I wish my hair was a different color.
[-] I have friends who have never seen my natural hair color.
[-] I have a tattoo.
[-] I am self-conscious about my appearance.
[x] I’ve had braces. Har.
[x] I wear glasses.
[-] I would get plastic surgery if it were 100 safe, free of cost, and scar-free.
[-] I’ve been told I’m attractive by a complete stranger.
[-] I have more than 2 piercings.
[-] I have piercings in places besides my ears.
[-] I have freckles.

Family/Home Life

[-] I’ve sworn at my parents.
[x] I’ve run away from home.
[/] I’ve been kicked out of the house.
[x] My biological parents are together.
[-] I have a sibling less than one year old.
[-] I want to have kids someday.
[-] I’ve had a child.
[-] I’ve lost a child.

School/Work

[x] I’m in school.
[-] I have a job.
[x] I’ve fallen asleep at work/school.
[-] I always do my homework.
[x] I’ve missed a week or more of school.
[?] I’ve been on the Honor Roll within the last 2 years. What's that?
[-] I failed more than 1 class last year.
[-] I’ve stolen something from my job.
[-] I’ve been fired.

Embarrassment

[x] I’ve slipped out a ”lol” in a spoken conversation.
[x] Disney movies still make me cry.
[/] I’ve peed from laughing. Minns inte... jag har gjort det nästan i alla fall.
[x] I’ve snorted while laughing. Jag är inte säker på vad det betyder... men vi säger att jag har gjort det ^^
[x] I’ve laughed so hard I’ve cried.
[x] I’ve glued my hand to something
[-] I’ve laughed till some kind of beverage came out of my nose.
[x] I’ve had my pants rip/drop in public Jag som nästan hade glömt! :gonk:

Health

[/] I was born with a disease/impairment. En imp-vaddå?
[x] I’ve gotten stitches.
[-] I’ve broken a bone.
[-] I’ve had my tonsils removed.
[-] I’ve sat in a doctor’s office with a friend.
[-] I’ve had my wisdom teeth removed.
[-] I had a serious surgery.
[/] I’ve had chicken pox. Vad?

Traveling

[-] I’ve driven over 200 miles in one day.
[-] I’ve been to Canada.
[-] I’ve been to Mexico.
[-] I’ve been to Niagara Falls.
[-] I’ve been to Japan.
[-] I’ve Celebrated Mardi Gras in New Orleans.
[x] I’ve been to Europe.
[-] I’ve been to Africa.

Experiences

[x] I’ve gotten lost in my city. Några gånger, ja. Många gånger xD
[-] I’ve seen a shooting star. Räknas komet?
[-] I’ve wished on a shooting star.
[-] I’ve seen a meteor shower.
[x] I’ve gone out in public in my pajamas.
[-] I’ve pushed all the buttons on an elevator
[-] I’ve kicked a guy where it hurts.
[-] I’ve been to a casino.
[-] I’ve been skydiving.
[-] I’ve gone skinny dipping.
[x] I’ve played spin the bottle. Eller ja, snurra mobilen. I matsalen. Inte som i filmer på fester.
[-] I’ve drank a whole gallon of milk in one hour.
[-] I’ve crashed a car.
[x] I’ve been Skiing
[x] I’ve been in a play.
[x] I’ve met someone in person from the internet. Nähe? xD Typ... halva bekantsskapskretsen... nej, mer.
[x] I’ve caught a snowflake on my tongue.
[-] I’ve seen the Northern Lights.
[-] I’ve sat on a roof top at night.
[x] I’ve played chicken. Den där "Kom alla mina små kycklingar".
[x] I’ve played a prank on someone.
[x] I’ve ridden in a taxi.
[-] I’ve seen the Rocky Horror Picture Show.
[x] I’ve eaten Sushi.
[/] I’ve been snowboarding. Skateboard utan hjul.

Relationships

[-] I’m single
[x] I’m in a relationship.
[x] I’m engaged.
[-] I’m married.
[-] I’m a player, what can I say?
[-] I’ve gone on a blind date.
[-] I’ve been the dumpee more than the dumper.
[x] I miss someone right now.
[x] I have a fear of abandonment. Det gäller både det ena och det andra, vill inte att något skall lämna mig.
[-] I’ve cheated in a relationship.
[-] I’ve gotten divorced.
[x] I’ve had feelings for someone who didn’t have them back.
[-] I’ve told someone I loved them when I didn’t.
[-] I’ve told someone I didn’t love them when I did.
[-] I’ve kept something from a past relationship.

Sexuality

[x] I’ve had a crush on someone of the same sex.
[-] I’ve had a crush on a teacher.
[x] I am a cuddler.
[-] I’ve been kissed in the rain.
[x] I’ve hugged a stranger.
[-] I have kissed a stranger.

Honesty/Crime

[?] I’ve done something I promised someone else I wouldn’t
[x] I’ve done something I promised myself I wouldn’t.
[/] I’ve snuck out of my house.
[x] I have lied to my parents about where I am. Höhö, Lingon :'D
[?] I am keeping a secret from the world. Håller kanske något hemligt för mig själv, vad vet jag?
[x] I’ve cheated while playing a game.
[x] I’ve cheated on a test.
[-] I’ve run a red light. Köra mot, inte gå emot? Gått emot rött ljus har jag gjort.
[-] I’ve been suspended from school.
[x] I’ve witnessed a crime.
[-] I’ve been in a fist fight. Slagits, men inte med nävar.
[-] I’ve been arrested.
[?] I’ve shoplifted. Vad är det?

Drugs/Alcohol

[x] I’ve consumed alcohol.
[-] I regularly drink.
[-] I’ve passed out from drinking.
[-] I have passed out drunk at least once in the past 6 months.
[-] I’ve smoked weed
[-] I’ve taken painkillers when I didn’t need them. Snarare tvärtom.
[-] I’ve eaten shrooms.
[-] I’ve popped E.
[-] I’ve inhaled Nitrous.
[-] I’ve done hard drugs.
[-] I have cough drops when I’m not sick.
[x] I can’t swallow pills.
[-] I can swallow about 5 pills at a time, no problem.
[-] I have been diagnosed with clinical depression.
[/] I shut others out when I’m depressed.
[-] I take anti-depressants.
[-] I’m anorexic or bulimic.
[-] I’ve slept an entire day when I didn’t need it.
[-] I’ve hurt myself on purpose.
[-] I’m addicted to self harm.
[x] I’ve woken up crying.

Death and Suicide

[x] I’m afraid of dying.
[-] I hate funerals.
[-] I’ve seen someone dying.
[/] Someone close to me has attempted suicide.
[-] Someone close to me has committed suicide.
[-] I’ve planned my own suicide.
[-] I’ve attempted suicide.
[-] I’ve written a eulogy for myself.

Materialism

[-] I own over 5 rap CDs.
[x] I own iPod or MP3 player.
[-] I have an unhealthy obsession with anime/manga. Jag gillar det lite lagom. Hälsosamt och bra :3
[-] I own multiple designer pants and shirts, costing over $100 a piece.
[-] I own something from Hot Topic.
[-] I own something from Pac Sun.
[x] I collect comic books.
[-] I own something from The Gap.
[-] I own something I got on e-bay.
[-] I own something from Abercrombie.

Random

[x] I can sing well. Jag sjunger bäst när jag är ensam! ^^
[-] I’ve stolen a tray from a fast food restaurant. En vad?
[/] I open up to others easily. I skrift går det bättre...
[x] I watch the news.
[-] I don’t kill bugs.
[?] I hate hearing songs that sacrifice meaning for the sake of being able to rhyme.
[-] I curse regularly.
[x] I sing in the shower.
[x] I am a morning person.
[/] I paid for my cell phone ring tone. Inte min nuvarande.
[x] I’m a snob about grammar.
[-] I am a sports fanatic.
[?] I twirl my hair
[-] I have ”x”s in my screen name
[?] I love being neat Typ... ordentlig? Snäll? Vad?
[/] I love Spam
[-] I’ve copied more than 30 CD’s in a day
[/] I bake well. Jag hjälper mamma, och tillsammans bakar vi well :3nod:
[x] My favorite color is either white, yellow, pink, red or blue. PINK!
[/] I would wear pajamas to school.
[-] I like Martha Stewart.
[-] I know how to shoot a gun.
[x] I am in love with love.
[-] I am guilty of tYpInG lIkE tHiS.
[x] I laugh at my own jokes. Jag är inte så mycket för skämt men...
[?] I eat fast food weekly. Lingon, gör jag det?
[x] I believe in ghosts.
[-] I am online 24/7, even as an away message.
[-] I’ve not turned anything in and still got an A in a certain class.
[/] I can’t sleep if there is a spider in the room.
[x] I am really ticklish.
[-] I love white chocolate
[-] I bite my nails.
[x] I play video games.
[-] I’m good at remembering faces.
[-] I’m good at remembering names
[-] I’m good at remembering dates.
[/] I have no idea what I want to do for the rest of my life.




Mikusagi

Illa, jag mår illa

Usch, jag håller nog på att bli sjuk. Det är slem i min hals, och jag mår illa.
Jag tycker inte om att vara mer slemmig ihalsen än vanligt (man brukar kanske ha slem där...?).
Nu orkar jag ju inte läsa.
*emo*

Mikusagi

Gaaaah

Kom precis på att jag skulle till SYV xD
Jaja, hon är säkert på lunch nu ändå.

Mikusagi

Rapport

Gaia laddar... *väntar trött*
Eftersom jag är så smart gick jag och lade mig först klockan tre... så jag lät mig själv ta en sovmorgon till 06:30... mycket sömn jag fick.
Själva tröttheten kom inte förrens nu till håltimmen, innan har jag bara mått dåligt.
Oops, råkade skriva in Gmail-lösenordet istället för Gaia-lösenordet, sorry! ^^;;
När jag kommer hem idag skall jag läsa The Longest Memory. I alla fall till halva, så det blir väl några timmars intensivläsning antar jag.
Nu skall vi se om vi hittar Lingonsylt på Gaia...

Mikusagi

Vissa dagar vill man bara inte

Vid det här laget brukar jag ju redan ha gått iväg, men idag känner jag för att ta ett senare tåg (tunnelbanetåg). Jag har ingen lust att gå till skolan överhuvudtaget egentligen... men nu skall vi inte öka frånvaron.

Mikusagi

Video som visar pojkvän

Så här söt är min pojkvän.

Jag lät så där när jag var bebis tror jag o.O

Mikusagi

02 april, 2006

Ja tack



Från I Love Eggs.
Om du har tråkigt: Se den här
Om du inte gillar ägg: Se den här Become an egg-fan! ^-^

Mikusagi

Ännu ett test med lamt resultat

The Straight
Stand up and be heard! You're 33% gay!
You're straight! You can choose whether or not you should be proud of that. You have just enough gay in you to not look like a liar, but too little to be really gay. You're suprised, aren't you?



My test tracked 1 variable How you compared to other people your age and gender:
free online datingfree online dating
You scored higher than 17% on homopoints
Link: The Am I Gay? Test written by alone2gether on Ok Cupid, home of the 32-Type Dating Test


Mikusagi