Pages

31 mars, 2008

Schokonest

I påskas fick jag ett tyskt chokladbo. Eller, det kanske är ett vilseledandeord. Det jag fick var en sexkantig låda (hexagon?) med choklad i. I alla fall... längst ned i innehållsförteckningen står det

May contain traces of other nuts, peanuts, gluten, lactose and/or egg

(Kan innehålla spår av andra nötter, jordnötter, gluten, laktos och/eller ägg, min övers.)
och då tänker en ju "Bara en massa tillsatser alltså." och sedan blir man nyfiken på vad det kan vara i chokladen som bara innehåller spår av allt det där man brukar ha i choklad (förutom kakao). Sedan blir en (alltså jag) nyfiken och tittar på ingredienserna.

Ingredients: sugar, cocoa butter, cocoa mass, milk powder, hydrogenated vegetable fat, skimmed milk powder, sweet whey powder, hazelnuts, butterfat, water, glucose syrup, cream powder, humectant sorbitol, lactose, condensed milk, emulsifiers soya lecithin + E 476, strawberry fruit powder, low fat cocoa powder, flavours, acidulant citric acid, humectant invertase, antioxidant ascorbyl palmitate, salt


(Jag förstår inte allt så jag kan inte översätta)
Flavours... jaja, det är inte det roliga.
Vi har skummad mjölkpulver, kondonserad mjölk, gräddpulver och laktos som ingredienser. I godiset som kanske innehåller spår av... laktos.
Med "andra nötter" tror jag de menar nötter som inte är hasselnötter.

Ja... kul...

Mikusagi

28 mars, 2008

Varför asexuell?

Om jag nu tänker att det inte finns några fasta kategorier, i alla fall inte några som fungerar i praktiken, varför skall jag då engagera mig i organisationer/klubbar/gillen som handlar om asexualitet? Varför då vara aktiv i Gaia-tråden "Ask the Asexuals"? Varför gå på Asexuell-träffar?
Varför kallar jag mig asexuell?

Det skall jag tala om för er!

Jag anser att det ibland kan vara viktigt att kämpa för att etablera ett begrepp. Idag är det för många svårt att tänka sig en person (över 18 år) som inte vill ha sex. Alls. Det blir en omöjlighet. En omöjlighet som förvirrar. Högstadieelever som har sexualkunskap och hela tiden får höra "NÄR ni har sex så..." och inte "OM ni har sex så..." De får en uppmålad bild av sexet som ett måste, som något som finns i varje frisk vuxen individs liv. Ett äktenskap är uppbyggt av sexuell attraktion. Har du inte sex kan du heller inte älska. För vissa högstadieelever känns budskapet främmande och obekvämt. "Jag vill nog inte ha sex... kommer jag aldrig vara lycklig då?" "Jag som trodde att jag var kär, men jag vill inte ha sex." Tankarna snurrar in i huvudet.
"Du växer in i det!" säger någon vuxen. Man mognar och blir en sexuell individ. Man lär sig gilla sex. Man lär sig sin plikt. Säger skolan i alla fall.

Så länge vuxna förväntas ha sex bara för att de är människor och lever i en parrelation, behövs begreppet asexualitet och kampen för att etablera det.
Så länge skolorna säger när och inte om, behövs asexuell som möjlig identitet.
Så länge en relation utan sex inte kan tas på allvar, behövs det skrikiga små röster som kräver att bli hörda.

Mikusagi


Flattr this

Pocky

Jag har säkert skrivit om det förut, men det hindrar mig inte från att skriva om det igen.
I Japan finns det godis som kallas för pocky. En pocky är en smal brödpinne (typ som en salt pinne, men ljusare och utan salt) övertäckt av ett lager choklad eller en kräm av något slag (i Sverige är jordgubb vanligast, banan har börjat komma in också). Jag minns när jag var på mitt första Doujin Madoi/J-cult och åt pocky för första gången. Det var helt fantastiskt att jag kunde visa min grupptillhörighet genom att äta godis! Folk blev som galna kring pockyn eftersom det på den tiden var svårt att få tag på det. Det är det nu också, men det finns lite fler butiker som säljer godiset.
Pocky för mig är inte bara en brödpinne med choklad (jag gillar inte de andra smakerna). Pocky är en trend, en identitet, nostalgi och en koppling till Japan.



Som ni kanske ser finns det manspocky. Den är gjord på mörk choklad. I Japan är det manligt att äta bittert smakande godis (mörk choklad har en bitter smak) och ännu manligare blir det om man skriver på paketet att det är till för män, och ger förpackningen en dovare färg (ett fenomen vi känner igen även från väst).

Mikusagi

26 mars, 2008

Oystein

Om ni sitter i ett bibliotek eller någon annanstans där ni bör vara tysta bör ni vänta med att klicka på länken i det här inlägget.

Jag står nämligen själv i ett bibliotek och "grupparbetar". Eller så läser jag Sara Hanssons serier. Ni måste kolla in säg det med en människa! Ha ha ha ha ha ha exdé!



Rubriken är ett namn. O:et skall egentligen ha ett streck genom sig (vilket kallas för "norskt ö" kanske?) Jag är bäst på rubriker.



Mikusagi

19 mars, 2008

Vad skrev jag 19 mars 2007/2006 ?

Eftersom jag inte kan göra sådant jag borde, så letade jag upp gamla blogginlägg.

För ett år sedan skrev jag:
Kompisen Arild
Möhö, hen hade fint hår då. Män i Norden, jag minns den boken.

För två år sedan skrev jag:
Kolon the Ko
Det är en gullig serie, och det där min favoritstripp av den.
IG imorgon
Emo någon?
Döm mig inte efter håret eller lukten
Idag bryr jag mig inte alls. Förutom ibland då förstås. Det beror på vem jag träffar.

Mikusagi

16 mars, 2008

Omröstning: Sötaste kärleksparet i Melodifestivalen 2008

Eftersom jag sprudlar av fangirlism, kärlek och... besatthet? så ordnar jag nu en omröstning. Vilket var det absolut sötaste kärleksparet i Melodifestivalen 2008?
Ja, kärlekspar. There is no polyamori in this blogginlägg, jag ber om ursäkt. Inte heller fick bröderna i rött vara med, fastän de verkar tycka om varandra mycket.
Kommentera för att rösta!
Ni får inte rösta på något annat par än de jag har nämnt i listan nedan.

1. Sibel och Charlotte Perrelli
Sibel heart Pirelli

2. Frida och Nour
Frida heart Nour

3. Jakob och Martin
Martin heart Jakob

4. Krister Luuk och Ola Svensson
Luuk heart Ola

5. Christer Sjögren och Amy Diamond
Christer Sjögren heart Amy Diamond

6. Andreas och Carola
Andreas heart Carola


Sätt igång och rösta nu! Kommentarsfältet, tack! :)

Mikusagi

Blicken blir stirrig, jag känner mig virrig

Idag lekte jag med Lingonsylt, Agnes och Arla. Vi var på Centralen och GISSA VEM JAG SÅG! CHRISTER SJÖGREN! Jag blev knäsvag och pep i Arlas öra att vi nyss hade passerat "Squeee-ögren! Squeeeee! Christer squue Sjögren!"
När vi hade kommit bort till bänkarna där Agnes och Lingon fanns fortsatte jag pipa och Agnes letade genast upp Christer och stod och spejade på henom på håll. Sedan gick Agnes fram och skakade hand med Christer, och skuttade glatt tillbaka och lät oss alla skaka hand med Christer Sjögrens baciller.
Det var dagens höjdpunkt.

Mikusagi

15 mars, 2008

Om man inte vill sabba sina chanser att vinna, kan man sno något från ABBA och se risken försvinna

Om Sibel skrev jag förut att låten inte knappt gjorde intryck alls hos mig. "Låten? Det var en ballad. Mer minns jag inte. In genom ena örat, ut genom andra. Ballader måste vara bättre än så för att fastna i mitt huvud." Efter att ha hört den ett par gånger till i Andra chansen så tyckte jag bättre om den, och visste hur den lät. För klänningen känner jag likadant idag som jag gjorde för två veckor sedan.
Svenska folket, tycker ni inte om Linda Bentzing? Linda har varit min stora kärlek den här veckan. Jag röstade två gånger på bidrag nummer fyra. Jag brukar inte rösta mer än en gång så det är mycket. Linda, du är skitsnygg!
Amy Diamond, ta en låt på svenska, en låt som det låter lite 60-tal om. En riktig schlagdänga. Kom sedan tillbaka och äg Globen och hela Europa, okej? Du är bra. Du är värd en riktig låt. En riktig schlagerlåt.
Tyvärr räckte inte I Love Europe-kampanjen hela vägen. Christer Sjögren kom inte ens bland de tre bästa. Synd, Christer.
BWO, jag förstår inte Rolinskis skjorta. Annars var ni heta som vanligt men jag har nog tröttnat på erat sound lite.
Hero, vad var det för låt? Jag menar, varför vann den? Ja, nu vinner den säkert hela ESC och så... men är det ESC som är viktigast?

Melodifestivalen är förnyat, men charmen består. De har klarat av att undvika att förändra tävlingen för mycket. Ni vet, när BingoLotto blev "digitalt" (inga riktiga lådor, inga tavlor som vändes) så var det ju inte alls lika roligt längre. Eller vad säger ni?
Jaja, Linda är min vinnare. Nu blir det macka, päron och banan.

Sweeney Todd kan ni se om ni gillar bleka figurer som är svarta runt ögonen, deperimerade, har vilt svart hår med en grå strimma, om ni gillar London under den smutsiga tiden med de vackra kläder, och om ni gillar musikaler
men inte om ni inte vill se blod eller (rak)knivar.
Så här borde någon säga om filmer, så blir det ju lättare att veta om man skall se en film eller ej. I alla fall om man har vissa regler, som jag. Behöver förstås inte vara samma regler.

Mikusagi

Johnny Depp är stilig som Sweeney Todd

Vill ni ha schlagersammanfattning på finalen med? Jaja. Först tänker jag berätta att jag var på bio idag. Det händer inte ofta. 2007 var jag på bio en enda gång, då såg jag Götakanal 2: Kanalkampen. Idag var det musikal av Tim Burton. I Finland är det 18-årsgräns men det gick bra. Inget sex, inga motorsågar, inga långa tortyrscener så det gick bra. Ja, nu vet ni vad jag inte vill se i en film så UT OCH GÖR FILM MED ER NU!



Mikusagi

The King of Beatboxing

Dagens kärlekar: Lingonsylt, Johnny Depp, Linda Bengtzing

Björn Gustafsson förstår hur man är rolig.


Mikusagi

12 mars, 2008

Lövets betydelse i TV-spelsvärlden

Idag har jag och Lingonsylt tillsammans löst ett mysterium. Ni vet Super Mario 3 till NES? Där använder Mario ett löv för att förvandla sig till en tvättbjörn. Jag undrade vad löv har med tvättbjörnar att göra, och tänkte att de bor i skogen och därför ser löv. Sedan påminde jag Lingon om att vi har sett en anime med tvättbjörnar, Pom Poko. Jag frågade om de inte hade löv där. Jo, när de förvandlar sig, fick jag som svar från Lingon. Tvättbjörnar använder löv för att kunna förvandla sig, och Mario använder löv för att förvandla sig till tvättbjörn! Det hänger ihop och är logiskt! Vi har löst ett mysterium!

Japan är oslagbart.

Pom Poko
Scrotum

Mikusagi

07 mars, 2008

Melodifestivalen 2008; Deltävling 4

Skolan tar mycket tid och jag är nog lite stressad, bloggen (och schlagern) får därför mindre tid, tyvärr.

På åttonde plats, alltså allra sist, placerade jag Sibel som sjöng That is where I'll go. Hens klänning var kanske inte lika ful som Sonja Aldéns lilla vita sak med guldbälte, men den var ändå ful. Låten? Det var en ballad. Mer minns jag inte. In genom ena örat, ut genom andra. Ballader måste vara bättre än så för att fastna i mitt huvud. Det vackraste och Den vilda är bra exempel på ballader jag minns. That is where I'll go är det inte.

På sjunde plats står Fronda som ingen gillade. Eller, någon gjorde det. Det var Strömstedt som kom sist. Fronda kändes lite Magnus Uggla, ni vet första gången Uggla var med i Melodifestivalen. Ingen ville se henom där, ingen tyckte att hen passade in. Folk blev arga. I år blev vi lite arga här hemma, på Fronda. Bara för det tyckte jag om Fronda. Ingen mår så bra som jag lät lika illa som Johnny the Rocker. Vem tycker inte om låten Johnny the Rocker idag?

På sjätte plats har vi en penis. Daniel Mitsogiannis' penis. En stor klump mitt i bilden. Halva Sverige vet nu att Daniel Mitsogianni har en penis. Jag ville faktiskt inte veta det.
Precis som Cara mia är Pame en låt på engelska, förutom låttiteln som också förekommer i refrängen. Vad betyder cara mia och vad betyder pame?

På femte plats lade jag Charlotte Perrelli. Som kommentar har jag skrivit "Nä". Inget annat. Nä. Hur kan den komma så högt upp med bara ett nä? Kanske för att de tre låtarna jag redan har räknat upp är sämre. Hero är rätt okej. Hur gör man svartvitt och färg samtidigt i direktsändning? Konstigt och svårt verkar det vara.

På fjärde plats finns Nordman. Nordman är två personer, bara så ni vet. Det tycker jag är konstigt. Är två personer ett band? Den där ickesångaren är väl med mest som ett stöd? För att hålla Nordmans låga brinnande. Oj, där kom vi in på eld! I lågornas sken var en berättelse om en person som blev bränd på bål för häxeri, och det fick man också se på scen. Mustigt med skådespeleri och musik som är... ja ni vet, Nordman (eller Roger Pontare). Häftigt!

På tredje plats har vi Calaisa. En grupp med fyra medlemmar. En hette Caisa, en annan Lisa. De övriga två hette kanske Caisa och Lisa de med. Jag vet inte. De spelade en låt som handlade om en bortgången nära vän. Till alla i gruppen? Det vet jag inte. Jag blev i alla fall berörd av If I could, men lite lagom och på ett trevligt sätt. Inte som jag blir berörd av Jerry Williams eller Kent. Jag tror inte jag har varit så nära ångestkänslor som när jag lyssnar på deras musik. Jag vill springa iväg, gå och spy, slå sönder musikspelaren. Det är inte ett positivt sätt att beröra på, Zop. (internt)

På andra plats har vi Niklas Strömstedt. När jag var liten var jag kär i Niklas Strömstedt. Stanna världen en stund, älskade inte ni den låten? Jag minns den och Den vilda från en eller flera trevliga somrar i min barndom. Niklas Strömstedt var en av mina första kändiskärlekar, och nu när hen står här idag (eller okej, i lördags) och sjunger För många ord om kärlek är jag kär. Niklas, jag är kär i dig, i dina kläder, jag lovar att jag inte hatar dem. Jag lovar att jag tycker om dem. Jag lovar att du är söt och jag måste berätta helt offentligt att jag nästan blev kär i Joakim i paralellklassen bara för att jag tyckte att hen var lik dig.

På första plats placerade jag en yngre version av Lotta Engberg, nämligen Linda Bengtzing. Låten var häftig, lika häftig som Jag ljuger så bra. Den här hette Hur svårt kan det va'?
Linda var jättesnygg i skotskrutigt! Massa! Jätte!

Jag har skjutit upp bloggandet. Jag sade om någon låt att den troligen kommer höras från någon av lastbilarna i Pride-paraden, men sedan när jag skulle blogga mindes jag inte om det var Hero eller Pame jag sade så om. Då blev jag sur och ville inte blogga.

Mikusagi

Så ska det låta 07.03.08

Jag gillar Amy Diamond. Jag tror att vi har samma musikstil, och jag tror att hen kan bli en ny Siw Malmqvist. Skivbolagen måste ge Amy schlagers a la 60-tal bara.
Förresten är Siw Malmqvist suverän. Siw kan göra dåliga låtar bra, som till exempel Det är kärlek.






Mikusagi